log in

RSS

Vijesti

REZULTATI SVJETSKOG PRVENSTVA U PEČENJU UŠTIPAKA

Sedmo svjetsko prvenstvo u pečenju vrličkih uštipaka dobilo je nove pobjednike, tim Restoran Ero koji čine Ena Lelas i Duje Maras, mlade nade vrličke gastronomije. Zajedno radeći u restoranu Ero na vrličkoj Česmi pokazali su se kao uigrana i dobitna kombinacija.
Uz njih sudjelovalo je još šest ekipa, svaka sa svojim pristupom pripremi uštipaka.
Drugo mjesto osvojio je tim Klas - majka i sin, Marija i Branimir Turudić, a treće Lelasi - bračni par Božena i Dado. Prva nagrada bila je 1000 kuna i pehar, druga 700, a treća 500 kuna te diplome za sva tri mjesta. Svi sudionici dobili su zahvalnice.
Dio žirija bili su znalci Ozren Milković i Bosa Maras, a za nepristranost pri ocjenjivanju se dodatno pobrinula gošća Suzana Pavić.
Gledatelji su imali prilike besplatno degustirati svaki uštipak u fazi natjecanja, a kasnije ih i kupiti po simboličnoj cijeni od 5 kuna. Večer je nastavljena u dobroj atmosferi i nakon proglašenja pobjednika uz glazbu i sportski događaj godine u Vrlici - Memorijalni malonogometni turnir 'Ive Lelas'.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 220 puta
 • Poslijednja izmjena dana Srijeda, 28 Srpanj 2021 06:54

NESTANAK VODE

Zbog radova na sanaciji glavnog vodoopskrbnog cjevovoda, dana 15.07.2021 (Četvrtak) u vremenu od 7,00 do 18,00 sati, bez vode će biti naselje Kosore, Vinalić, Ježević, Koljane i dio Vrlike ispod Jakera.
Molimo potrošače da za navedeno razdoblje pripreme potrebne količine vode.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 250 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZAINTERESIRANIM KANDIDATIMA ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA POSAO POPISIVAČA I KONTROLORA U DRUGOJ FAZI PROVEDBE POPISA STANOVNIŠTVA

Druga faza provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, u kojoj će sudjelovati popisivači i kontrolori, provest će se na području Republike Hrvatske od 27. rujna do 17. listopada 2021.
Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama Popisa (www.popis2021.hr) popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja. Rok za podnošenje prijava jest od 23. lipnja do 15. srpnja 2021.
Javni poziv se nalazi u privitku.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 236 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

NA DINARI OBILJEŽENA OBLJETNICA POGIBIJE PRIPADNIKA 7 GBR. "PUME"

Na Velikoj Duvjakuši, na 1709 metara visokom vrhu Dinare u subotu, 26. lipnja održana je obljetnica pogibije 31 i nestanka 1 pripadnika slavne 7. gardijske brigade ‘Puma’ kojoj je uz predstavnike obitelji i prijatelje stradalih te hrvatske branitelje i uzvanike prisustvovao i državni tajnik ministarstva obrane Zdravko Jakop, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora,Vlade RU i MORH-a. U Domovinskom ratu brigadni general Jakop bio je načelnik topništva 7. gardijske brigade.
Na komemoraciji su nazočili i umirovljeni general Rahim Ademi, župan Šibensko kninske županije Marko Jelić,zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec,izaslanik Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić, čelnici i predsjednici vijeća Vrlike, Kijeva, Knina i Sinja – Jure Plazonić i Anita Blažević, Martin Ercegovac i Stipe Maloča,Mario Čačić i Dragan Miličević, i Miro Bulj. Svečanosti su nazočili i predstavnici braniteljskih Udruga s područja cetinskog kraja, HGSS-a, planinarske udruge ‘Dinaridi’, pripadnici 2. Mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo pružilo je potporu helikopterskim prijevozom sudionika na Dinaru.
Za sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata služena je sveta misa.
Komemoracija u spomen na pripadnike 7. gardijske brigade održana je kod spomenika otkrivenog 2012. godine, koji se sastoji od 32 kamene kocke sa srušene crkve sv. Mihovila u Kijevu u kojima su uklesana imena poginulih i pripadnika 7. gardijske brigade.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 253 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00
Pretplati se na ovaj RSS feed