log in

RSS

Vijesti

ŽUPANIJSKE POTPORE STOČARSTVU I OPG

Predmet potpore je dodjela namjenskih, bespovratnih novčanih sredstava Splitsko-dalmatinske županije za obiteljska poljoprivredna gospodarstva(OPG) prvi put osnovana unutar dvanaest mjeseci do trenutka predaje zahtjeva na ovaj Javni poziv, u 75% iznosu opravdanih plaćenih troškova obveznih doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a najviše do 5.000,00 kuna godišnje.

Predmet drugog Javnog poziva je prikupljanje zahtjeva za dodjelu bespovratne potpore iz Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Splitsko dalmatinske županije za obnavljanje stočnog fonda.

Više o potporama na poveznicama u privitku:

https://www.dalmacija.hr/natjecaji/artmid/1769/articleid/19437/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-potpore-iz-programa-potpore-osnivanju-i-razvoju-obiteljskog-poljoprivrednog-gospodarstva-na-podrucju-sdz-za-2019-godinu

https://www.dalmacija.hr/natjecaji/artmid/1769/articleid/19436/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-potpore-za-mjeru-3-posebne-mjere-pomoci-za-sektor-stocarstva-iz-programa-potpore-poljoprivredi-i-ruralnom-razvoju-na-podrucju-sdz-u-2019-g

 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 159 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

ČIŠĆENJE CETINE

Jučer su članovi HPD “Zolj”, uz pomoć članova HGSS-a – ispostave Stanice Split, Turističke zajednice Grada Vrlike i Grada Vrlike imali akciju čišćenja rijeke Cetina. Najdulja dalmatinska rijeka čistila se od Vukovića vrila do Balečkog mosta. Kako doznajemo od sudionika čišćenja, izvađene su velike količine otpada i to plastične vrećice, gume, najloni, ambalaže i slično.
S obzirom na uspjeh akcije, u planu je i čišćenje Glavnog vrela i pritoka Kotluše.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 232 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

PROSLAVA OLUJE U VRLICI

Dana, 5. kolovoza 2019. godine održati će se proslava povodom vojno redarstvene akcije „Oluja“ i oslobođenja nezavisne države Hrvatske od veliko srpske agresije.
Ovim putem Branitelji Grada Vrlike pozivaju građane da zajedno proslavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Proslava i domjenak održati će se na tržnici sa početkom u 9:00 sati.
Organizatori: HVIDR-a Vrlika, Grad Vrlika, HPD Zolj.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 312 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

6. SVJETSKO PRVENSTVO U PEČENJU VRLIČKIH UŠTIPAKA

U subotu, 20.07. u 19:00 na Česmi u organizaciji Turističke zajednice Vrlika, održalo se šestu godinu za redom „Svjetsko prvenstvo u pečenju uštipaka“. Pripreme su počele u 18:30 sati,a natjecalo se 9 grupa po 2 člana. Turistička zajednica podijelila je maice natjecateljima te je svaka ekipa dobila po 2 ulaznice za operu Ero s onoga svijeta.
Članovi žirija su bili Marija Milković, Frane Božinović i Ivan (Đani) Vrančić. Pobjednički uštipak imao je maksimalni broj bodova dok su drugo i treće mjesto imali koji bod manje.
1. Mjesto osvojile su Marija i Branimir Turudić ( pehar + 1.000 kn )
2. Mjesto osvojile su Marijana Gutić i Deizi Rebić ( 700 kn + medalje )
3. Mjesto osvojile su Zdravka Plazonić i Boja Režić (400 kn + medalje )
Dok je trajao proces pripreme naših vrijednih natjecatelja zabavljala nas je ''štulerica''.
Još jednom čestitke svim natjecateljima, a posebno dobitnicama
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 501 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00
Pretplati se na ovaj RSS feed