log in


Utorak, 09 Travanj 2019

IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA I PREDSTAVNIKE NACIONALNIH MANJINA

Radi zaprimanja kandidatura za predstojeće izbore za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina koji će se održati 05. svibnja 2019. godine, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Vrlike organizira dežurstva kako slijedi:
- 4. i 5. travnja te 8., 9., 10., 11. i 12. travnja 2019. – od 9:00 do 15:00 sati
- 6. i 7. travnja 2019. – od 10:00 do 14:00 sati
- 13. i 14. travnja 2019. – od 9:00 do 20:00 sati
- 15. travnja 2019. – od 9:00 do 24:00 sati
  • Objavljeno u Vijesti

POZIV ZA JAVNE RADOVE

Pozivaju se zainteresirane nezaposlene osobe s područja Grada Vrlike koje su u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da dostave svoje prijave za zapošljavanje u Programu održavanja javnih površina u Gradu Vrlici (čišćenje i održavanje javno-prometnih površina, čišćenje i održavanje groblja, uređenje i održavanje cesta i poljskih putova). Inicijator i izvršitelj javnih radova je Grad Vrlika.
Za navedeni program traži se 5 osoba.
Predviđeno trajanje radova je najduže do 6 mjeseci.
Sredstva za financiranje javnih radova osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje.
Prijaviti se mogu nezaposlene osobe s prebivalištem na području Grada Vrlike ako su:
Dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, mlade osobe i to:
- bez obzira na duljinu prijave u evidenciju: hrvatski branitelji, djeca i supružnici poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, žrtve seksualnog nasilja u ratu, hrvatski povratnici/useljenici iz hrvatskog iseljeništva, roditelji s 4 i više malodobne djece, roditelji djece s teškoćama u razvoju, roditelji djece oboljele od malignih bolesti, roditelji udovci i roditelji djeteta bez upisanog drugog roditelja, osobe bez stečene kvalifikacije, osobe s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilant i stranac pod supsidijarnom, odnosno privremenom zaštitom kao i članovi njegove obitelji, mlade osobe koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječeni ovisnici o drogama, povratnici s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, osobe uključene u probaciju, Romi, beskućnici/e, osoba koja pripada etničkoj manjini u državi članici i potreban joj je razvoj jezičnog profila, profilastručnog usavršavanja ili profila radnog iskustva da bi poboljšala izglede za pristup stalnom zaposlenju
- mlade osobe do 29 godina prijavljene u evidenciju do 4 mjeseca,
- mladi do 25 godina prijavljeni u evidenciju dulje od 6 mjeseci,
- mladi do 29 godina prijavljeni u evidenciju dulje od 12 mjeseci,
- osobe starije od 50[ prijavljene u evidenciju dulje od 6 mjeseci,
- osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih 3 i više godina
Uz prijavu je potrebno priložiti presliku osobne iskaznice i potvrdu HZZ-a.
Prijave se dostavljaju do 16.04.2019.g. u pisarnicu gradske uprave Grada Vrlike.
Sve dodatne obavijesti mogu se dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Vrlike, tel.827-023.

HEP GRADI SUNČANU ELEKTRANU U VRLICI

Sunčane elektrane Kaštelir, Cres, Vis i Vrlika Jug, ukupne snage 11,6 MW i vrijednosti 80 milijuna kuna, prve su četiri sunčane elektrane u velikom investicijskom ciklusu u kojem će Hrvatska elektroprivreda do 2023. godine uložiti 750 milijuna kuna, najavili su predstavnici HEP-a na medijskom predstavljanju projekta Sunčane elektrane – Energija prirode.
Na događaju su ugovor o kupoprodaji Sunčane elektrane Sabadin (buduća SE Kaštelir) potpisali Marino Roce, direktor Plomin Holdinga, člana HEP grupe, te u ime suvlasnika tvrtke Elektrane Sabadin Stjepan Talan iz tvrtke Solvis i Rajka Matković. Ugovor o izgradnji Sunčane elektrane Cres potpisali su Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. i Nebojša Dulić, direktor tvrtke PVI Solar u ime zajednice ponuditelja - tvrtki PVI Solar, PVI GmbH, Intecco i Deling.
Tijekom ovog mjeseca počet će izgradnja Sunčane elektrane Vis, projekta kojega je u prosincu prošle godine HEP preuzeo od tvrtke Končar OIE, a u drugoj polovici 2019. HEP Proizvodnja će izgraditi Sunčanu elektranu Vrlika Jug. Napomenimo da je isti ugovor o pruzimanju potpisan krajem prošle godine a projekt je  razvio Grad Vrlika. Vrijednost ovog dijela investicije iznositi će 14,7 milijuna kuna a iznos priključne snage će biti 2,1 MW što je proizvodnja od 2.940.000 kWh (potrošnja 1000 kućanstava). Također su predstavljeni i projekti integriranih sunčanih elektrana na zgradama u vlasništvu HEP-a, ukupne snage 2,1 MW i vrijednosti 13 milijuna kuna.
„Hrvatski potencijal u obnovljivim izvorima energije, posebice u energiji sunca, značajan je te vjerujem kako će Hrvatska elektroprivreda svojim investicijama do 2030. godine i u sinergiji s domaćom industrijom biti ključni dionik oživotvorenja nove nacionalne strategije energetskog razvoja“, izjavio je dr. sc. Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike.
„HEP je pokrenuo ciklus izgradnje sunčanih elektrana, kao dijela obnovljivog scenarija razvoja u skladu s polazištima buduće energetske strategije RH i smjernica EU energetsko-klimatske politike. Do 2030. godine planiramo realizirati projekte sunčanih elektrana ukupne snage 350 MW. U idućem petogodišnjem razdoblju investicije HEP-a u sunčane elektrane iznosit će prosječno 150 milijuna kuna godišnje, odnosno 750 milijuna kuna do kraja 2023. godine, što u prosjeku omogućava izgradnju 20 MW novih solarnih kapaciteta godišnje“, izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.
Elektrane Vrlika Jug, Cres i Vis proizvodit će električnu energiju bez ugovora s HROTE-om o otkupu po poticajnoj cijeni. Sunčane elektrane na Cresu i Visu doprinijet će jačanju infrastrukture u funkciji razvoja turizma, jer će električnu energiju najviše proizvoditi onda kad je najpotrebnija, u razdobljima povećane potrošnje tijekom turističke sezone. Sva četiri projekta elektrana nastala su u suradnji HEP-a s partnerima – jedinicama lokalne i regionalne samouprave i tvrtkama.
Pretplati se na ovaj RSS feed