log in

RSS

Kultura

CRVENA KRAVATA I ZA MILANA BEGOVIĆA

Postavljanjem crvene kravate na spomenik banu Josipu Jelačiću u Zagrebu Kravat pukovnija započela je sa svečanim postavljanjem crvenih kravata na 46 spomenika u Gradu Zagrebu.
Postavljanjem crvenih kravata obilježavaju i proslavljaju pročetak hrvatskoga predsjedanja Vijećem EU.
Akciji su se priključili Milan Begović i fra Filip Grabovac Grabić.
 • Objavljeno u Kultura
 • Pročitano: 229 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

GARIŠTA 2019

Pozivamo Vas da nam se pridružite 26. 12.2019. u 14:00
u Gornjim Maovicama (u Milkovićima)
Proveselimo se svi uz kolo,pismu, vuju, kamena s ramena,
hranu i piće
 • Objavljeno u Kultura
 • Pročitano: 282 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

PROJEKCIJA FILMA "ZAPOVJEDNICI SAJMIŠTA"

Pozivamo Vas na projekciju dokumentarnog filma "Zapovjednici sajmišta"
koja će biti upriličena u srijedu, 4. prosinca u Domu kulture, sa početkom u 18:00 sati.
Redatelj filma je Vladimir Andrić koji je režirao film OVČARA NE ISPRIČANA PRIČA .
Scenarista filma je Milka Vida dugogodišnja novinarka Vinkovačkog radija .
Film je sniman u Vukovaru, Sinju, Imotskom i Rijeci.
U ovoj lijepoj zemlji Hrvatskoj brojni su grobovi nevinih žrtava sulude velikosrpske politike, puno je mjesta koje kriju zakopane boli… U našu sadašnjost i budućnost utkane su prerane smrti hrvatskih branitelja i civila. Preko svoje smrti živjet će, osvjetljavajući nam put, da se nikad više ne nađemo u tami. U hrvatskoj povijesti ostaju upisani kao časni ljudi i hrabri domoljubi. S ponosom i vječnom zahvalnošću valja se prisjetiti svih onih koji su na oltar Domovine dali najvrjednije što su imali, svoje živote, onih koji su kada je zatrebalo, te ratne 1991.godine, pokazali da im je rodna gruda svetinja, a nacionalni ponos ne zatamljen, onih koji su pokazali da imaju ponos i domoljubni osjećaj kakav je oduvijek krasio Hrvate. Zbog takvog osjećaja pogubljeni su mnogi, a među njima i legendarni zapovjednici Sajmišta, južnog prilaza gradu Vukovaru
Petorica ratnih zapovjednika gradskog naselja Sajmište u Vukovaru svakako zaslužuju dokumentiranje njihove žrtve i trajnu zabilješku o njihovoj junaštvu, o snažnoj želji za slobodom i vlastitom državom. To ujedno prigoda da se uz prisjećanje na njih dostojanstveno progovori o ožiljcima koji ostaju trajni , koje je nemoguće izbrisati jednim životnim vijekom. Bio bi to i znak poštovanja prema mrtvima, prema onima koji su svojim domoljubljem pokazali da iznad svega ljube svoj dom i svoj narod, prema petorici ratnih zapovjednika Sajmišta: Damjanu Samarđiću, Petru Kačiću, Velimiru Đereku, Ivanu Poljaku i Josipu Tomašiću-Osi
 • Objavljeno u Kultura
 • Pročitano: 402 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

VRLIČANI NA PROSLAVI SV. LUKE

KUU Milan Begović nastupila je na 15. Smotri folklora u Otoku 19.10.2019.
Nakon prigodnog dočeka i mimohoda, članove folklornih društava pozdravio je načelnik općine Otok uz riječi podrške i pohvale o očuvanju tradicije.
Na pozornici osim domaćina predstavili su se i folklorna društva iz Splita, Sinja, Kijeva, Dicma, Gale, Livna, Imotskog te Vrlike.
Odrasla folklorna skupina KUU Milan Begović predstavila se sa nijemim kolom i ojkavicom, a diple je zasvirao član KUD-a Kijevo.
Nakon folklornih programa uslijedio je prigodni domjenak i druženje folklornih društava te kako to i priliči sklapanje novih prijateljstava i suradnje među društvima.
 • Objavljeno u Kultura
 • Pročitano: 406 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00
Pretplati se na ovaj RSS feed