log in

RSS

Gradska uprava

ČESTITKA ZA DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

Grad Vrlika upućuje čestitke građanima u povodu obilježavanja 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja.
Ponosni smo na tu pobjedu i zahvalni braniteljima koji su je izborili i osigurali nam slobodu i samostalnost. Hrvatski branitelji istinski su heroji koji su omogućili da se tog 5. kolovoza 1995. s kninske tvrđave zavijori hrvatska zastava. Time je ostvarena mogućnost da gradimo Hrvatsku kao slobodno, demokratsko i gospodarski prosperitetno društvo uvažavajući načela solidarnosti i pravednosti.
Zato, drage Vrličanke i dragi Vrličani, ponosno istaknimo zastave na naše domove, jer slavimo najveći blagdan naše slobode i neovisnosti.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 58 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

7. SVJETSKO PRVENSTVO U PEČENJU UŠTIPAKA

U subotu, 24. srpnja 2021. na vrličkoj Česmi održat će se 7. svjetsko prvenstvo u pečenju vrličkih uštipaka. Molimo da se ekipe prijave do petka, 23. 7.na broj 021/ 827 460, 091 6138 462 ili osobno u ured TZ Vrlika na adresi Put Česme 4 .
U svakoj ekipi mogu biti po dvije osobe, a nagrade su za 1. mjesto 1000 kuna i pehar, za 2. mjesto 700 kuna i za 3. mjesto 500 kuna.
Neka najbolji pobijedi!
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 484 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

NESTANAK VODE

Zbog radova na sanaciji glavnog vodoopskrbnog cjevovoda, dana 13.07.2021 (Utorak) u vremenu od 7,00 do 18,00 sati, bez vode će biti naselje Kosore, Vinalić, Ježević, Koljane i dio Vrlike ispod Jakera.
Molimo potrošače da za navedeno razdoblje pripreme potrebne količine vode.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 289 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Srpanj 2021 05:25

GRADONAČELNIK U POSJETI ĐAKOVU

Na poziv gradonačelnika Đakova Marina Mandarića gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić je povodom otvaranja 55. Đakovačkih vezova posjetio Đakovo u kojem danas živi oko 3500 stanovnika s područja Grada Vrlike, a od prošle godine potpisali smo i međusobnu povelju o prijateljstvu.
U petak, 2.srpnja, su ispred katedrale, scenskom slikom “Moja duša bećarska…” scenarista Mirka Ćurića i redatelja Darka Milasa, svečano otvoreni 55. Đakovački vezovi.
Svečanost su otvorili izaslanica predsjednika Vlade i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, generalni konzul Mađarske u Hrvatskoj Janos Fuzik i gradonačelnik Đakova Marin Mandarić.
Generalni konzul izrazio je čast što je upravo Mađarska zemlja partner ovakvoj jednoj manifestaciji, a ministrica Tramišak Vezove je nazvala najvećim festivalom tradicije u Hrvatskoj.
Zadovoljstvo održavanjem ovogodišnjih Vezova izrazio je i gradonačelnik Mandarić koji je pozdravio okupljeno mnoštvo među kojima smo mogli vidjeti župana Ivana Anušića, Vladimira Šeksa, nadbiskupa Đuru Hranića, gradonačelnika Grada Vrlike Juru Plazonića sa suradnicima te ostale uvažene goste.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 247 puta
 • Poslijednja izmjena dana Srijeda, 07 Srpanj 2021 11:15
Pretplati se na ovaj RSS feed