×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in


Ponedjeljak, 27 Veljača 2023

KATASTARSKA IZMJERA K.O. KOSORE - RASPORED TERENSKIH IZMJERA OD 06.03. - 09.03.2023.

Pozivamo sve nositelje prava na području k.o. Kosore čije su čestice obuhvaćene terenskom izmjerom prema rasporedu u prilogu na obilježavanje granica zemljišta.
Nositelji prava koji se odazovu ovom pozivu dužni su sa sobom ponijeti osobnu ili drugu identifikacijsku ispravu iz koje je vidljiv osobni identifikacijski broj (OIB).
Molimo Vas da, uz suglasje sa susjedima, uklonite eventualne prepreke na granicama vašeg zemljišta te, po mogućnosti, označite granice zemljišta i prije datuma određenog za obilježavanje.
Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati zakazanom terminu, granice zemljišta je potrebno obilježiti prije termina, a u terminu Vas može zastupati osoba koju za to ovlastite. Osoba koja Vas zastupa mora biti upoznata sa obilježenim međama, te mora imati podatke o osobi ili osobama koje polažu prava na katastarskoj čestici za koju se vrši obilježavanje. U navedenom slučaju potrebna je potpisana punomoć koja ne mora biti ovjerena u javnog bilježnika.
U slučaju vremenskih nepogoda obilježavanje se ne odgađa.
Za dodatne informacije o obilježavanju, molimo da se obratite na tel: 021 277 113 radnim danom u vremenu od 09:00 do 13:00 h.
  • Objavljeno u Vijesti

JAVNI POZIV ZA SUDCE POROTNIKE

Javni potiv za podnošenje prijava kandidata za imenovanje sudaca porotnika Županijskog suda u Splitu i sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Splitu
Građani s prebivalištem na području Grada Vrlike, zainteresirani za obavljanje dužnosti suca porotnika, moraju ispunjavati sljedeće uvjete:
- da su punoljetni
- da su državljani Republike Hrvatske
- da su dostojni obnašati dužnost suca porotnika.
Člankom 90. stavkom 1. Zakona o sudovima (NN RH 28/13, 33/15, 82/15, 82/16, 67/18, 126/19, 130/20, 21/22, 60/22 i 16/23) propisano je da sudac ne smije biti član političke stranke, niti se baviti političkom djelatnošću.
Sukladno članku 41. st. 2. Zakona o sudovima za mladež suci porotnici za mladež imenuju se iz reda profesora, učitelja, odgojitelja i drugih osoba koje imaju radnog iskustva u stručnom odgojnom radu s mladim osobama.
Uz Izjavu i Prijavnicu koje se nalaze u prilogu ovog javnog poziva potrebno je priložiti i kratki životopis i preslik osobne iskaznice.
Kandidati dokumentaciju dostavljaju na adresu Grada Vrlike, Trg fra Filipa Grabovca 6, 21236 Vrlika, s naznakom „za suca porotnika Županijskog suda u Splitu“ ili „za suca porotnika za mladež Županijskog suda u Splitu“, najkasnije do 10. ožujka 2023. godine.
Gradsko vijeće Grada Vrlike na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja utvrđuje prijedlog kandidata za suce porotnike, a Skupština Splitsko-dalmatinske županije donosi Odluku o imenovanju sudaca porotnika Županijskog suda u Splitu na mandat od 4 godine.
Ovaj poziv objavit će se na službenoj web stranici Grada Vrlike, www.vrlika.hr 
  • Objavljeno u Vijesti

DIREKTAN PRIJENOS SV. MISE IZ VRLIKE

Nedjelja, 5. ožujka 2023. druga nedjelja korizme neće biti sv. mise na Maovicama u 9 sati niti će biti sv. mise u Ježeviću u 12 sati
U 10 sati - sv. misa za narod u župnoj crkvi – Vrlika. Sv. misu prenosi HRT.

Dragi župljani, molimo vas dođite u crkvu na vrijeme i prikladno odjeveni.

Molimo vjernike da oslobode stepenište na ulazu u crkvu, zatim ulazna vrata i središnji prostor kroz crkvu između klupa do oltara da mogu svećenici i poslužnici u ophodu nesmetano ući u crkvu i doći do oltara.
Od početka ulice Milana Begovića i od Trgovine 'Studenac' pa do kuće Zaharije i Zorke Uzun neka se ne parkiraju automobili. Promet će biti obustavljen. Bit će angažiran i službenik koji će voditi brigu o tome.
U crkvi na prolazu uza zid na kojem su bočna vrata bit će skela za kameru. Stoga, oni koji će sjediti u klupama ispred kipa Sv. Ante ispred skele, mogu se vratiti sa obreda pričesti u klupe prolazom uz bočna vrata crkve, a oni koji će sjediti u klupama iza skele neka se vraćaju s obreda pričesti sredinom crkve.
Proba za ministrante i čitače koji će sudjelovati u misi 5. ožujka koju prenosi HRT danas 26. veljače popodne u 15.15 sati.
Ministranti koji žele taj dan služiti u misi, neka popodne dođu na probu.
Generalna proba za članove Zbora, čitače, ministrante i svećenika pod pratnjom ekipe sa HRT-a u subotu 4. ožujka 2023. popodne u 15.20 sati u župnoj crkvi.
Zahvaljujemo i dobrodošli!
  • Objavljeno u Vijesti
Pretplati se na ovaj RSS feed