log in

RSS

Vijesti

IZBORNA SKUŠTINA HVIDRA

Pozivaju se svi članovi Udruge HVIDR-a Vrlika na izbornu skupštinu koja će se održati u četvrtak 28. veljače 2019. godine u 10:00 sati u Domu kulture.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 88 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

MARIBOR - NAJVEĆE STRATIŠTE HRVATA

U organizaciji Grada Vrlike u petak 8. 2. 2019. godine (19:00 h) će se prikazati dokumentarni film redatelja Romana Leljeka.
Pozivamo Vas sve u Dom kulture da zajedno sa gospodinom Leljakom pogledamo film "Maribor - najveće stratište Hrvata".
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 202 puta
 • Poslijednja izmjena dana Srijeda, 06 Veljača 2019 18:52

AKCIJA DARIVANJA KRVI U VRLICI

Pozivamo vas na prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Vrlici koja će se održati u petak, 25.01.2019.
Krv će se prikupljati u prostoru Doma kulture,u vremenu od 8 i 30 do 12 I 30.
Na akciji će se prikupljati sve krvne grupe. Molimo potencijalne darivatelje da sa sobom ponesu osobnu iskaznicu.
Akciju provodimo u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuziologiju KBC Split.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 166 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

PUSD: OZNAČAVANJE ORUŽJA KATEGORIJE C

Stupanjem na snagu Pravilnika o načinu ispitivanja i označavanja vatrenog oružja, oružja iz kategorije C i naprava („Narodne novine“ br. 54/18), 21. lipnja 2018. godine, stvoreni su zakonski preduvjeti za provedbu odredbi članka 15. stavka 13. i 14. Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja („Narodne novine“ br. 70/17).
Navedenim odredbama propisano je da oružje iz kategorije C, koje se nalazi u posjedu pravnih osoba ili obrta ili udruga ili građana, a služi za izvođenje glasnog pucanja, pravne osobe ili obrti ili udruge ili građani dužni su označiti propisanom oznakom u roku od 12 mjeseci od dana stupanja na snagu navedenog Pravilnik (21.06.2018.), a označavanje obavlja Ministarstvo unutarnjih poslova.
Sukladno navedenom, pozivaju se pravne osobe, obrti, udruge i građani da Ministarstvu unutarnjih poslova podnesu zahtjev za označavanje ručnog i ostalog oružja iz kategorije C, koje služi za izvođenje glasnog pucanja.
Zahtjev, zajedno sa oružjem (kubure, puške, ručni i drugi mužari te sl. ), predaje se prema mjestu prebivališta vlasnika oružja policijskoj upravi ili policijskoj postaji, službi nadležnoj za upravne poslove, u zahtjevu je potrebno navesti podatke o vlasniku oružja ( ime, prezime, OIB, adresa i broj telefona) te podatke o oružju (vrsta oružja).
Ministarstvo unutarnjih poslova će za svako označeno oružje iz kategorije C, koje služi za izvođenje glasnog pucanja, nakon označavanja izdati Potvrdu o označenom oružju kategorije C te istu dostaviti vlasniku predmetnog oružja.
Ako vlasnik oružja iz kategorije C, koje služi za izvođenje glasnog pucanja, ne podnese zahtjev za označavanje u propisanom roku, oružje će se smatrati nelegalnim i sukladno članku 86. navedenog Zakona biti oduzeto, a protiv odgovorne osobe, odnosno vlasnika oružja, sukladno odredbama članka 89. ili članka 91. istog Zakona, pokrenut će se prekršajni postupak.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 273 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00
Pretplati se na ovaj RSS feed