log in


Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 20 Listopad 2015

RADIONICA ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE

poljoprivreda

U okviru mjere M06 «Razvoj   poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja »iz Programa ruralnog razvoja   Republike Hrvatske za razdoblje  2014. -  2020.  raspisan je natječaj iz podmjere 6.1. "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima".
Ovaj natječaj je namijenjen mladim poljoprivrednicima (18-40 godina)  koji tek planiraju preuzeti poljoprivredno gospodarstvo i nisu u statusu nositelja poljoprivrednog gospodarstva duže od 18 mjeseci.
Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih  financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti  navedenih u poslovnom  planu  i iznosi  50.000 €  po korisniku  (iznos u 100%   iznosu isplaćuje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju).

Prihvatljiva ulaganja odnose se na gotovo sve oblike  poljoprivredne  aktivnosti:
•    kupnju domaćih životinja,  jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog   materijala
•    kupnju, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekat te ostalih gospodarskih     objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva  u  svrhu  obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade
•      kupnju i zakup poljoprivrednog zemljišta
•    kupnju poljoprivredne  mehanizacije, strojeva i opreme
•    podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih  nasada
•    uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljište u svrhu poljoprivredne proizvodnje
•    građenje i/ili opremanje objekata  za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvod uključujući    i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda
•    stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade.

Prilikom prezentacije otvorenog natječaj za podmjeru 6.1 prikazat ćemo propisani izgled i obvezne elemente poslovnog plana, dok će korisnicima koji se odluče poslati  prijavu na natječaj biti osiguran dodatan termin za pomoć pri izradi poslovnog plana.

Radionica za područje Grada Vrlike održati će se 27. listopada  2015. u 12:00h u prostorijama  Doma kulture, Bana Berislavića  8, 21236 Vrlika.

KNJIGE VRLIČKO PITANJE I LIBRETO ERO S ONOGA SVIJETA I KNJIŽEVNI ZAVIČAJ MILANA BEGOVIĆA

vrlickopitanje

Knjiga Vrličko pitanje kojoj je autor Ivan Kozlica  objavljuje knjigu pisca X. pod naslovom ‘’Vrlika u borbi’’ i knjigu pisca Y. pod naslovom ‘’Vrlički Hrvati’’ gdje pisac Y. odgovara piscu X.
Knjige čine vrlo zanimljive uratke za vrličku i dalmatinsku prošlost i zbog toga su u ovoj knjizi objavljene zajedno redoslijedom kako su i nastale jer ako se pročita samo jedna od njih  spoznaja o tadašnjim odnosima je manjkava. Prva knjiga pisca X. je pisana sa srpskih i pravoslavnih stajališta, a druga pisca Y. je hrvatski  i katolički odgovor.
Knjiga Libreto Ero s onoga svijeta i književni zavičaj Milana Begovića autora Miljenka Buljca piše o autoru libreta našem Milanu Begoviću i tijeku nastanka libreta no i o Jakovu Gotovcu odnosno postupku uglazbljivanja opere. O vrijednosti opere govori i činjenica kako je odmah nakon praizvedbe 1935. g. u Zagrebu već 1936. bila izvedena u Brnu na češkom jeziku. Do danas je prevedena na 13 jezika i izvedena na više od 50 svjetskih pozornica.
 
Knjige se mogu kupiti  u Gradskoj upravi - odsjek za proračun i  financije te u  uredu Turističke zajednice na Česmi.
Cijena knjige Vrličko pitanje: 100,00 kn
Cijena knjige Libreto Ero s onoga svijeta i književni zavičaj Milana Begovića: 150,00  kn

  • Objavljeno u Kultura
Pretplati se na ovaj RSS feed