×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in


Srijeda, 21 Lipanj 2023

DANI ALKE U BADENU I BEČU

Vrličani su s ponosom predstavljali svoj grad na prestižnim Danima Alke u Badenu i Beču. Gradonačelnik Jure Plazonić predvodio je delegaciju sa svojim suradnicima te se aktivno uključio u sve službene protokole tijekom ovog značajnog događaja.
Uoči same Alke u Badenu, naša kulturno-umjetnička udruga Milan Begović, koju vodi Matej Milković i Marina Turudić, izvela je prekrasno vrličko kolo. Njihov nastup oduševio je publiku i donio poseban šarm tradicionalne vrličke kulture.
Nakon svečanog mimohoda alkara u Schönbrunnu, delegacija se uputila na gala večeru koja je održana u prekrasnom Kursalonu Hübner. Ondje su naši "kudovci" još jednom izveli vrličko kolo.
Tijekom posjeta Beču, delegacija je imala čast posjetiti kuću u kojoj je živio naš istaknuti književnik Milan Begović uz pomoć dr. Brajinovića. Dr.sc Marijan Brajinović neumorni je promicatelj hrvatske kulture u Austriji i jedan od iseljenika koji je dao veliki obol u nastajanju i stvaranju današnje moderne Hrvatske.
Begović je u ovoj kući živio dok je radio kao dramaturg u bečkom kazalištu. Ovaj susret s mjestom njegova djelovanja bio je poseban trenutak za sve nas, koji je naglasio važnost kulture i umjetnosti u povezivanju ljudi i gradova.
Također smo posjetili groblje na kojem počiva Alois Mock, čuveni austrijski političar koji je posjetio Vrliku 2002. godine. Tom prigodom, naša Starogradska ulica preimenovana je u ulicu dr. Aloisa Mocka, kao znak zahvalnosti za njegov iznimno važan doprinos u međunarodnom priznanju Hrvatske. Ovaj posjet groblju bio je duboko emotivan trenutak, koji nas je podsjetio na važnost prijateljstva i suradnje između naših naroda.
Vrličani su s ponosom predstavili svoj grad na Danima Alke u Badenu i Beču, promovirajući kulturu, tradiciju i prijateljstvo između naših zajednica. Zahvaljujemo se Viteškom alkarskom društvu i Turističkoj zajednici grada Sinja koji su omogućili da zajednički predstavljamo cetinsku krajinu i radujemo se budućim susretima i suradnji s našim prijateljima u Austriji.
  • Objavljeno u Kultura

REZULTATI DRUGE MINI KUP REGATE - VRLIKA 2023

U nedjelju dana 11. lipnja 2023. godine je na Peručkom jezeru u Vrlici održana 2. Mini kup regata Veslačkog saveza Dalmacije u organizaciji VK Vrlika. Prevladavali su izvrsni vremenski uvjeti, bez imalo vjetra i sa vrlo ugodnom temperaturom, što je veslačima pogodovalo tijekom cijele regate.
Na 32 utrke je sudjelovalo 243 natjecatelja, a ukupni pobjednik  2. Mini kup regate VSD- VRLIKA 2023  je VK BIOKOVO MAKARSKA.
Veslački klub Vrlika kao organizator najvećeg  sportskog događaja na Peručkom jezeru nastoji pružiti natjecatelju ili pak posjetitelju određeni doživljaj i iskustvo koji može ponijeti sa sobom.
Veliki broj natjecatelja i posjetitelja je samo još jedna potvrda kako je Vrlička regata postala važan događaj u veslačkom kalendaru.
Predstavnik domaćina Jakov Turudić, dopredsjednik VK Vrlika se ovim putem posebno zahvaljuje gradonačelniku Grada Vrlike Juri Plazoniću na dodjeljenim financijskim sredstvima za organizaciju druge Mini kup regate VSD- Vrlika 2023, kao i poduzeću Naturalis d.o.o. na donaciji prirodne izvorske vode Cetina.
Snimku regate možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/live/DfGnXajPldk?feature=share
Detaljnije rezultate možete pogledati u privitku.
  • Objavljeno u Sport

OBAVIJEST O ZATVARANJU CESTE

Dio nerazvrstane ceste NC-GAR07 biti će privremeno zatvoren za promet svih vozila i to u razdoblju od 23. lipnja 2023. (petak) od 15,00 sati do 25. lipnja 2022. (nedjelja) do 08,00 sati.

VRLIKA LAKE FESTIVAL - PROMJENA BENDA

Poštovani posjetitelji,
 
S velikom žalošću, ali i s nadom u brz oporavak, obavještavamo vas o promjeni nastupa na nadolazećem Vrlika Lake festivalu. Umjesto grupe Vatreni poljubac, koja je trebala biti jedan od glavnih izvođača u petak 23.06.2023., na pozornicu će stupiti Jurica Pađen & Aerodrom.
Nažalost, obavještavamo vas da je jedan od članova grupe Vatreni poljubac, gospodin Milić Vukašinović nedavno hospitaliziran zbog zdravstvenih razloga. Iako smo svi bili iskreno iščekivali njihov nastup, trenutne okolnosti su nas prisilile na ovu promjenu. Njemu želimo brz oporavak i potpuno razumijemo da je zdravlje na prvom mjestu.
Unatoč promjeni, želimo vam pružiti izvanredno glazbeno iskustvo i nezaboravnu večer. Jurica Pađen & Aerodrom, iznimno talentirani glazbenici, preuzimaju ulogu glavnog izvođača i bez sumnje će donijeti nevjerojatnu energiju na našu pozornicu. Njihov repertoar obuhvaća brojne hitove koji su obilježili generacije, te smo sigurni da će vas oduševiti svojim nastupom.
Mi kao organizatori Vrlika Lake festivala osigurali smo da su sve pripreme u tijeku i da će sve biti spremno za nezaboravno iskustvo. Očekujemo vas s nestrpljenjem na mjestu događanja, kako bismo zajedno proslavili vrhunsku glazbu i uživali u nevjerojatnoj atmosferi.
Napominjemo da su ulaznice i dalje važeće za festival, te vas molimo da ih zadržite. Također, za sve one koji su iskazali poseban interes za nastup grupe Vatreni poljubac, ističemo da ćemo se potruditi da ih uključimo u program iduće godine, kako bismo ostvarili svoju zajedničku glazbenu viziju.
Zahvaljujemo vam na razumijevanju i podršci u ovim izazovnim trenucima. Vjerujemo da ćemo, unatoč promjeni, zajedno stvoriti nevjerojatne uspomene i ostvariti još jedan nezaboravan Vrlika Lake festival.
  • Objavljeno u Kultura
Pretplati se na ovaj RSS feed