×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in

RSS

Kultura

DISCO BABA

Poznata glumica i omiljena komičarka Arijana Čulina donosi nezaboravan nastup pod vedrim nebom kod sata u Vrlici! U petak, 4. kolovoza 2023. u 21 sat, pripremite se za večer smijeha, ironije i iskrenih osvrta na svakodnevne situacije koje nas okružuju.
DISCO BABA je predstava koja će vas vratiti u prošlost, ali u modernom i duhovitom ruhu. Arijana Čulina otkriva apsurdnost i smijeh u stvarima koje inače uzimamo zdravo za gotovo - od muško-ženskih odnosa do odnosa prema jeziku, kulturi, glazbi, politici, stambenim pitanjima, turizmu i još mnogo toga. Njezin otvoren, iskren i beskrajno duhovit pristup osvježit će vaš pogled na svijet oko vas.
DISCO BABA je prilika da se opustite, zaboravite na brige i prepustite se čaroliji humora. Ova jedinstvena predstava privući će sve generacije, stoga povedite obitelj, prijatelje i dođite u što većem broju.
DISCO BABA je osvježenje na zabavnoj sceni, stoga nemojte propustiti ovu priliku za dobar smijeh i opuštanje.
Vidimo se na spektakularnoj večeri smijeha s Arijanom Čulinom - DISCO BABA!
Datum: Petak, 4. kolovoza 2023.
Vrijeme: 21:00 sat
Lokacija: 'Kod sata', Vrlika
Za više informacija kontaktirajte organizatora Turističku zajednicu Grada Vrlike na 0221/827 460
 • Objavljeno u Kultura
 • Pročitano: 200 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

BLAGOSLOV BRONČANIH VRATA

Blagoslov novih brončanih vrata na župnoj crkvi Gospe od Ružarija – Vrlika, 29. srpnja (subota) 2023.
Program:
18.45 sati sv. misa (predsjeda o. provincijal fra Marko Mrše)
19.30 sati kratki prigodni program, zatim blagoslov vrata ( fra Marko Mrše)
Vrata su rad akademskog kipara Duje Botteria iz Splita. Izlivena su u ljevaonici „Ujević„ u Zagrebu. Umjetnik je u čast Gospe Ružarice, zaštitnice župe Vrlika, na vratima prikazao dvadeset otajstava Gospina ružarija.
Dobrodošli na ovaj svečani događaj za našu Župu i Vrlički kraj!
 • Objavljeno u Kultura
 • Pročitano: 327 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

57. ĐAKOVAČKI VEZOVI

Oj Đakovo tebi dolazimo iz Vrlike pozdrave nosimo! ; Ojkali su članovi KUU Milan Begović stižući u prijateljski grad Đakovo. Proteklog vikenda se odvijala najljepša manifestacija folklora u Hrvatskoj 57. Đakovački vezovi. Raskoš nošnje, predivni zvuci tambura, pjesma, ples, krasili su ulice Đakova a svoje bogatstvo pokazali su i Vrličani, kako nošnju tako i kolo i ojkavicu. No, prije samog početka folkornog programa Vrličani su u Đakovo stigli nešto ranije kako bi svoje domaćine počastili, da čim, nego uštipcima. Drugu godinu zaredom članovi KUU Milan Begović u suradnji s Gradom Vrlikom i Turističkom zajednicom pripremaju tzv. Večer Vrličana u Đakovu. Miris uštipaka širio se gradom i privukao brojne posjetitelje naročito one koji vuku korijene iz Vrlike a u Đakovu ih je poprilično dosta. S ozarenim licima, nostalgično su pričali o Vrlici, raspitivali se za svoju rodbinu, tražili tajnu u sastojcima i uživali u okusima uštipaka. Dalmatinsku večer upotpunili su zvuci pjesme Klape Šufit i Marka Škugora. Delegacija grada Vrlike sudjelovala je na svim službenim protokolima otvaranja i zatvaranja Đakovačkih vezova te svečanog mimohoda tijekom ovih dana u Đakovu na čelu s gradonačelnikom gosp. Jurom Plazonićem.
Folklorni program odvijao se u Strossmayerovom parku. Vrličani su se predstavili nijemim kolom i ojkavicom. Na pozornicu je i ove godine izašao Božo Žeravica koji je, vjerujemo, jedan od rijetkih koji je sudjelovao na 1. Đakovačkim vezovima i sada. Svečana povorka 57. Đakovačkih vezova okupila je 2500 sudionika, 40 okićenih svatovskih zaprega i 50 jahača. U Đakovo se slila sva ljepota i bogatstvo kulturne baštine, a od inozemskih gostiju tu su bile i folklorne skupine Sjeverne Makedonije, Mexica, Njemačke, SAD-a, Mađarske te BiH. Nakon svečane povorke uslijedila je Smotra folklora Hrvatske na kojoj su sudjelovali članovi KUU Milan Begović. Zahvaljujemo Gradu Đakovu i njihovom gradonačelniku Marinu Mandariću te svim suradnicima na predivnom gostoprimstvu i savršenoj organizaciji! Veselimo se daljnjoj suradnji i još jednom šaljemo pozdrave svim Vrličanima u Đakovu.
 • Objavljeno u Kultura
 • Pročitano: 330 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

VRLIČKO LJETO - DANI MILANA BEGOVIĆA 2023

Nakon iznimnog uspjeha Vrlika lake festivala, najavljujemo nastavak ovog ljetnih događanja koje će ispuniti naše ljeto kulturom, umjetnošću, gastronomijom i zabavom. Najavljujemo predstavu "Obiteljska idila", koju izvodi poznato sinjsko amatersko kazalište.
Ova kazališna poslastica bit će izvedena u subotu, 1. srpnja, s početkom u 21:00 sat na Trgu dr. Tuđmana, u samom središtu Vrlike. No, ukoliko nas vrijeme ne posluži, pripremili smo rezervno rješenje - predstavu ćemo izvesti u Domu kulture.
"Obiteljska idila" je izuzetno duhovita i emotivna predstava koja će vas nasmijati do suza, ali istovremeno dirnuti u srce. Sinjsko amatersko kazalište već je poznato po svojoj izvrsnoj izvedbi i strastvenom pristupu umjetnosti, stoga nema sumnje da će ova predstava biti pravi spektakl.
Vrličko ljeto - Dani Milana Begovića obuhvaćaju bogat i raznolik program koji će zadovoljiti različite ukuse i interese naših posjetitelja. Raspored svih događanja možete pronaći na našem službenom plakatu, koji je dostupan na city lightu u Vrlici I na službenim web stranicama.
Pozivamo vas da nam se pridružite na ovoj kazališnoj večeri ispunjenoj smijehom, emocijama i umjetnošću. Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom stvaranju prekrasnih uspomena tijekom Vrličkog ljeta - Dana Milana Begovića.
Za dodatne informacije i upite, slobodno nas kontaktirajte putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 021/827-460
Hvala vam na podršci i radujemo se vašem dolasku!
S poštovanjem,
Turistička zajednica grada Vrlike
 • Objavljeno u Kultura
 • Pročitano: 1347 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00
Pretplati se na ovaj RSS feed