log in

RSS

Gradska uprava

POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA STRUČNI NADZOR POSLOVNOG INKUBATORA

Dana 22. listopada 2018. godine pokrenut je postupak jednostavne nabave Usluga stručnog nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore na lokaciji kat. čest. 724/39 K.O. Kosore. Procijenjena vrijednost nabave u ovom postupku javne nabave iznosi 180.000,00 HRK bez poreza na dodanu vrijednost (PDV). Rok za dostavu ponude jest 8 dana (do 30. listopada 2018.g.) od dana upućivanja poziva na dostavu ponuda. Procijenjena investicijska vrijednost projekta izgradnje poslovnog inkubatora iznosi 22.173.321,40 HRK sa porezom na dodanu vrijednost (PDV). Komunikacija i svaka druga razmjena informacija između Naručitelja i gospodarskih subjekata može se obavljati isključivo na hrvatskom jeziku i isključivo putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Podsjetimo, projekt Izgradnja poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore sufinancira se iz bespovratnih sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020., Europskog fonda za regionalni razvoj (Poziva na dostavu projektnih prijedloga «KK.03.1.2.01 Razvoj poslovne infrastrukture»). Projekt u vrijednosti od 87,74% financira EU, dok 12,26% sredstava osigurava korisnik Grad Vrlika. Projekt “Izgradnja poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore” stvorit će povoljno okruženje za osnivanje i razvoj poduzeća, a svojim stanarima i poduzetnicima početnicima pružiti namjensku infrastrukturu za učinkovitu potporu u razvoju konkurentnosti njihovog znanja, ideja, proizvoda i usluga, nužnih za olakšan rast i razvoj s ciljem privlačenja investicija, odnosno stvaranja mogućnosti za otvaranje radnih mjesta. Stanari Poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore će dobiti mogućnost umrežavanja, suradnje, povezivanja i pristupa globalnim resursima, kao i pristupa znanju o upravljanju financijama, poslovnom planiranju, potrebi i načinima razvoja ljudskih kapaciteta i ulaganja u inovacije, istraživanje i razvoj.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 30 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

GRAD VRLIKA POKRENUO PROGRAM POTICANJA TURIZMA

Grad Vrlika raspisuje Program podizanja kvalitete turističke ponude na području Grada Vrlike za 2018. godinu čiji je cilj bespovratnim sredstvima potaknuti daljnji razvoj postojećih privatnih iznajmljivača.
Ove godine na području Grada Vrlike je već dosada ostvareno 2735 turističkih noćenja (izvor: E-visitor ) dok je prošle godine za cijelu godinu bilo 1618 turističkih noćenja. Dakle to je povećanje od 69% u noćenjima.
Pozivamo sve postojeće privatne iznajmljivače da se prijave na postojeći Poziv. U uredu Turističke zajednice mogu dobiti sve potrebne informacije kao i dosada.

Više informacija i obrasce za prijavu pogledajte u:
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 23 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA VRLIKE

Polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na vrličkom groblju, blagoslovom nove mrtvačnice u Ježeviću i Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća u Vrlici je danas počeo trodnevni program proslave Dana Grada i blagdana Gospe od Ružarja.

Na Svečanoj sjednici u Domu kulture, pored domaćina gradonačelnika Jure Plazonića, dogradonačelnika Nikole Uzuna i predsjednice Gradskog vijeća Dijane Maras, nazočili su dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić, kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, saborski zastupnici Davor Ivo Stier, Petar Škorić i Ivan Šipić, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, bivši čelnici Grada Vrlike, obitelji poginulih branitelja, župnik fra Jakov Viro, čelnici javnih poduzeća i ustanova s razine Županije splitsko-dalmatinske, predstavnici sudbene vlasti, MUP-a, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i brojni drugi.

Pozdravne riječi okupljenima uputila je predsjednica Gradskog vijeća i direktorica Turističke zajednice grada Vrlike Dijana Maras, koja se zahvalila svim vijećnicima na konstruktivnom radu u cilju boljeg života na području Vrlike.

U prigodnom izlaganju gradonačelnik Jure Plazonić istaknuo je kako je uoči svečanosti u Ježeviću upriličeno i svečano otvorenje i blagoslov novog prostora za ispraćaj pokojnika u koje je grad uložio 700 tisuća kuna. Govoreći o projektima koji slijede ili su u tijeku, Plazonić je istaknuo:

‘Uredili smo prostor parkinga ispred dječjeg vrtića, a radovi su vrijednosti 500 tisuća kuna, uređena je tržnica i prostor ispred Crvenog križa. Jedan veliki projekt je uređenje Ulice Milana Begovića gdje je i njegova rodna kuća, za što će biti utrošen milijun kuna iz gradskog proračuna. Kako bi još više oplemenili našu radnu zonu Kosore, u planu je izgradnja dvaju pročistača otpadnih voda vrijednosti oko 600 tisuća kuna. Na tom prostoru dogovorili smo s HEP-om preuzimanje dva solarna parka.’
Plazonić je istaknuo kako uskoro slijedi potpisivanje ugovora za program ‘Zaželi’ zahvaljujući kojem je Vrilika dobila 3,9 milijuna kuna za zapošljavanje 23 žene koje će 30 mjeseci pomagati starijim i potrebitim Vrličanima. Govorio je i ostalim komunalnim, infrastrukturnim aktivnostima koje Vrlika, uz pomoć Županije, Vlade i EU fondova, planira realizirati u narednom razdoblju, koji su vrijednosti oko 80 milijuna kuna i u okviru kojih će biti uređen i opremljen Poslovni inkubator u radnoj zoni Kosore.

Pozdravne riječi i čestitku Vrličanima uputio je saborski zastupnik Davor Ivo Stier, koji je podrijetlom Vrličanac, po baki rođenoj Vrančić.

‘Bez Vrlike ne bi bilo niti moje bake, moga oca niti mene. Zato sam na poseban način emocionalno vezan za Vrliku. Ono što mogu učiniti za kraj svoga podrijetla kao čovjek, ali i kao zastupnik, je posredovati kod ministara, dati određne savjete za planirane projekte, jer je Vrlika. s obzirom što je u nedavnoj povijesti doživjela, to itekako zaslužila’, kazao je Ivo Stier.

U ime nazočnih gradonačelnika, načelnika i predstavnika općina i gradova okupljenima se obratio triljski gradonačelnik i saborski zastupnik Ivan Šipić. Čestitajući blagdan Gospe od Ružarija i Dan Grada, Šipić je poručio kako će, kao i do sada, gradonačelniku i svim Vrličanima biti od pomoći, jer je to i njegova obveza kao zastupnika iz ovog kraja.

‘Nije isto razvijati se i stvarati planove oko Zagreba, gdje je sve nadohvat ruke, i ovdje. Treba zasukati rukave i raditi u krajevima koje povijest i događaji nisu mazili, a takva je upravo Vrlika i cijeli Cetinski kraj. Samo zajednički možemo stvarati razvojne projekte i stvarati bolje uvjete na cijelom ovom cetinskom području’, kazao je Šipić.

Na svečanosti je, kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića bio splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić, koji je kazao da mu je drago čuti ove planove i programe razvoja Vrlike, u kojima dobrim dijelom svoj udio ima i Splitsko dalmatinska županija.

‘U Splitsko-dalmatinskoj županiji Grad Vrlika i Općina Hrvace uvijek su imali posebne empatije, iz razloga što su prošli u Domovinskom ratu. Naša potpora neće izostati, jer za ovakva i ostala ruralna područja aktivirani su brojni programi razvoja i poticaja, što u posljednje vrijeme diljem županije prezentiramo’, istaknuo je Brčić.
Okupljenima je o uređenju cesta na području županije i vrličkog kraja govorio saborski zastupnik i ravnatelj ŽUC-a Petar Škorić, koji je između ostalog kazao kako se počlo s pripremama za uređenje i asfaltiranja ceste od Koljana do Dabra, u duljini od 4 km, kao i popravljanje i rekonstrukcija ostalih cesta na području Vrlike.

U okviru svečanosti uručena su priznanja Grada Vrlike zaslužnim pojedincima i kolektivima. Skupnu nagradu dobila je tvrtka V.R. METAL d.o.o. za razvoj gospodarstva, koja u svom pogonu u zoni Kosor ima 17 djelatnika. Osobnu nagradu za promicanje kulturnih vrijednosti dobio je operni pjevač Miljenko Đuran, za 11 godina utjelovljenja Miće u najpoznatijom i najizvođenijoj operi Ero s onoga svijeta.

Moderator programa bio je Marko Duvnjak, prof., a u glazbenom dijelu nastupila je klapa Kontra.

Danas u 17 sati počinje 18. Memorijalni turnir ‘Ive Lelas 2018’ te natjecanja u balotama i tenisu.

Sutra, 6. listopada u 10 sati počet će 18. Vrlička ulična utrka i prvenstvo Hrvatske u sprint duatlonu ‘Memorijal Stipe Erceg’. U 18 sati upriličit će se izložba slika i večer poezije pod nazivom ‘Ulku Vlaho Bukovac’. Nakon toga, od 20 sati u crkvi Gospe od Ružarja održat će se koncert Klape Šufit. U 21,30 počet će tombola, a u 22 sata vatromet.

U nedjelju, 7. listopada u 9 sati počet će 8. Sajam obrta i rukotvorina. U 10,30 sati počet će procesija i svečana sveta misa, tijekom koje će se upriličiti blagoslov restauriranog kipa Srca Isusova iz 19. stoljeća. Svečanost će predvoditi vlč. mr. sc. Tomislav Zečević, predavač na riječkoj Teologiji i doktoranad na rimskom Papinskom sveučilištu Gregoriana. Nakon svete mise nastupit će KUU ‘Milan Begović’. Od 17 sati održat će se 18. Memorijalni turnir ‘Ive Lelas 2018.’, dječja olimpijada starih igara, povlačenje konopa i bacanje kamena s ramena.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 91 puta
 • Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 18 Listopad 2018 08:10

POSTAVLJENA PRVA SOLARNA KLUPA

Turistička zajednica Grada Vrlike je preko Javnog poziva za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim mjestima koji objavljuje Hrvatska turistička zajednica ostvarila pravo na tri projekta od kojih je prvi dovršen, a to je solarna klupa koja se nalazi u centru grada pored štekata.
Od HTZ-a je dobiveno 80%, a ostatak sredstava treba osigurati Turistička zajednica.
Solarna klupa Steora je najpametnija ulična klupa na svijetu. Njezin privlačan i svevremenski dizajn krije brojne funkcionalnosti.
Rad klupe temeljen je u potpunosti na solarnoj energiji, što znači da ne zahtjeva dodatne izvore napajanja ili infrastrukturne promjene.
Klupa ima USB punjenje mobitela, bežično punjenje te se mogu korisnici spojiti na internet.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 195 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00
Pretplati se na ovaj RSS feed