log in

RSS

Gradska uprava

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Pozivamo Vas na akciju dobrovoljnog darivanja koja će se održati  05. 07. 2017. godine u domu kulture u vremenu od 9-13 sati.

Zašto darivati krv
Krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka je čovjek-darivatelj krvi. Svi mi, kada nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo samo o dobrovoljnim darivateljima krvi.
Kako bi se osiguralo brzo, kvalitetno i sigurno liječenje bolesnika potrebno je uvijek imati dovoljan broj darivatelja krvi, a time i dovoljne količine krvi u pričuvi.
Program okupljanja dobrovoljnih darivatelja krvi je socijalni program.U Hrvatskoj, kao i u drugim europskim zemljama, odnos između darivatelja i transfuzijske službe osniva se na partnerstvu između darivatelja krvi, društva/zajednice i transfuzijske službe.
U osnovi transfuzijske djelatnosti jest program okupljanja darivatelja krvi. O provedbi tog programa ovisi liječenje bolesnika transfuzijama krvi, krvnim pripravcima i derivatima plazme.
Načela rada transfuzijske djelatnosti regulirana su zakonima, propisima i uputama radi:
* osiguranja liječenja transfuzijama krvi, krvnim pripravcima i derivatima plazme svakom bolesniku kojem je takvo liječenje potrebno.
* osiguranja opskrbe krvlju i krvnim pripravcima tijekom čitave godine, u količinama koje su dovoljne za liječenje bolesnika i postavljanje dijagnoze.
* sigurnosti davatelja i bolesnika. Potrebno je postići najviši prihvatljiv standard u prikupljanju krvi, prikupljanju pojedinih krvnih sastojaka, laboratorijskom ispitivanju, izradi pripravaka iz krvi i njihovoj upotrebi primjenom svih poznatih znanstvenih spoznaja.
* provedbe djelotvornog i ekonomičnog uzimanja, obrade i uporabe nacionalnih zaliha krvi i krvnih pripravaka.
  • Objavljeno u Gradska uprava
  • Pročitano: 13 puta
  • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

OTVORENA SEZONA KUPANJA

Porastom temperatura uređena gradska plaža spremno čeka na kupače i izletnike.

Nećemo zaboraviti ni na odbojku na pijesku.

  • Objavljeno u Gradska uprava
  • Pročitano: 102 puta
  • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE GRADA VRLIKE

Dana 06. lipnja 2017. godine konstituirano je Gradsko vijeće Grada Vrlike prilikom kojeg je 12 novoizabranih vijećnika prisegnulo da će svoju dužnost obavljati savjesno i odgovorno te da će se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske i Grada Vrlike.
Na konstituirajućoj sjednici za predsjednicu Gradskog vijeća izabrana je gđa. Dijana Maras, a za potpredsjednicu gđa. Ljilja Vrančić.

Sastav Gradskog vijeća za mandatno razdoblje 2017-2021 čine:

1. Ljilja Vrančić (HDZ)
2. Anita Blažević (HDZ)
3. Dijana Maras (HDZ)
4. Ivan Žeravica (HDZ)
5. Tomislav Lelas (HDZ)
6. Ivica Gverić (HDZ)
7. Jure Turudić (HDZ)
8. Slavko Škrbić (HDZ)
9. Ivan Vulić (Lista grupe birača)
10. Ana Kaselj (Lista grupe birača)
11. Boris Alegić (Lista grupe birača)
12. Marijo Delić (HNS)
 
Nakon provedenih izbora za gradonačelnika Grada Vrlike, u ponedjeljak 05. lipnja 2017. godine izvršena je službena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg gradonačelnika gdina. Ivana Ćorića i novoizabranog gradonačelnika gdina. Jure Plazonića.

 

  • Objavljeno u Gradska uprava
  • Pročitano: 361 puta
  • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00
Pretplati se na ovaj RSS feed