log in


Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 02 Ožujak 2017

KAKO SMO BRANILI VUKOVAR I HRVATSKU

U srijedu, 8. ožujka s početkom u 18 sati, u kinu održati će se glazbeno scenska predstava ”Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“.
Navedena predstava do sada je izvedena u preko 100 gradova i općina u Hrvatskoj i svijetu, a gledateljima se u njoj pripovijeda priča o gradu Vukovaru, prije, tijekom i poslije rata, uz projekciju video filmova, te svjetlosne i zvučne efekte. Predstava je prvenstveno edukativnog karaktera, a ciljana publika su djeca, mladi i osobe koje nisu imali direktan doticaj sa Domovinskim ratom. Naravno, na predstavu su pozvani i svi hrvatski branitelji i građani vrličkog kraja. Kroz predstavu se promiče domoljublje, zajedništvo Hrvatskog naroda i Hrvatska narodna kulturna baština, a koju će u ovom slučaju promovirti kulturno umjetnička udruga „Milan Begović“, s izvođenjem ojkavice, igrokaza i kola.
Organizator ovog glazbeno scenskog prikaza je Grad Vrlika i HPD „Zolj“, a ulaz je besplatan.
  • Objavljeno u Kultura

KARNEVAL 2017 - MAČKARE U VRLICI

U utorak 28.02.2017. Turistička zajednica grada Vrlike je organizirala karneval čiji je program započeo u 18.00 sati u Domu kulture. Karneval je privukao maškare svih uzrasta iz vrličkog kraja koje su uživale u suđenju krnji, izvršenju presude spaljivanja krnje i međusobnom druženju uz ples, hranu i piće. Na kraju večeri su se birale po tri najbolje maske u kategorijama:
U kategoriji dječje maske prvo su mjesto  podjelile maske Harley Quinn, rokerice i patuljak te su primile prigodan paket sa igračkom i slatkišima za prva mjesta.
U kategoriji odrasle maske (pojedinačno) na prvom mjestu je bila crnkinja koja je primila nagradu od 300 kuna, drugo mjesto je pripalo obadu i peludu (200 kn), a treće francuskoj  spremačici (100 kn).
U kategoriji odrasle maske (grupno) na prvom mjestu su bili povratnici iz Kanade koji su zato nagrađeni sa 500 kuna, drugo mjesto je pripalo bubamarama koje su primile nagradu od 400 kuna, dok je treće mjesto pripalo Trumpu i Malania sa tjelohraniteljima (300 kuna).
 Turistička zajednica grada Vrlike se zahvaljuje svima koji su svojom prisutnošću uveličali ovaj događaj i pokazali kako se slave maškare u Vrličkom kraju.
Pretplati se na ovaj RSS feed